Realizacja zamówienia: 48 godzin
Wysyłka od: 6.90 PLN
Producent: Olvita

Olej rycynowy jest bezbarwny, bezzapachowy i gęsty. Kolor i zapach oleju może nieznacznie różnić się w kolejnych partiach produktu

Przeznaczenie: Kosmetyk naturalny do każdego rodzaju cery. Polecany jest w szczególności jako podstawowy składnik w olejowym oczyszczaniu skóry metodą OCM. Idealny do nawilżania szorstkich kolan, łokci i popękanych pięt oraz regeneracji osłabionych i wypadających włosów. W przypadku dostania się oleju rycynowego do oczu należy przemyć je dużą ilością wody.

Składniki/Ingredients: Ricinus communis seed oil
Produkt nie zawiera konserwantów i barwników. Przebadany dermatologicznie 

Przechowywanie: W ciemnym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce ! Pod wpływem niskiej temperatury olej rycynowy może tężeć i mętnieć. Jest to proces naturalny, zależny od temperatury, w pełni odwracalny. 

Polecamy