Model: banaban26
Realizacja zamówienia: 48 godzin
Wysyłka od: 6.90 PLN
Producent: Banaban

Lud Banaban został wygnany ze swojej wyspy z powodu wyniszczenia środowiska, które spowodowane było rozwojem kopalni fosfatów. Do dnia dzisiejszego lud ten jest zapomniany i stara się walczyć o przetrwanie z dala od swego domu na Fidżi. 

Kupując produkty marki BANABAN pomagacie ludom wyspy Banaba szukać sprawiedliwości i uznania, a także zachować kulturalną tożsamość.

Przez wieki ludy Banaban używały czystego oleju kokosowego do utrzymania zdrowych i silnych włosów. Uprawiany i zbierany na Fidżi olej kokosowy z pierwszego tłoczenia jest promowany jako naturalny środek oparty na doświadczeniach tysięcy lat tradycji wysp Pacyfiku.

Olej kokosowy Banaban Extra Virgin jest naturalnym kosmetykiem, który pozwala pielęgnować, nawilżać i odżywić Twoją skórę. Wmasowany w dłonie i paznokcie wspomaga wzrost pięknych, mocnych paznokci, a jednocześnie rewelacyjnie nawilża skórki.

Jest doskonałym balsamem do ciała, nawilża, chroni przed wysuszeniem, a przy tym jest w 100% naturalny. Może być używany do masażu całego ciała.

Przyspiesza regenerację mocno wysuszonej i popękanej skóry, np. stóp. Wystarczy wmasować sporą ilość oleju kokosowego po kąpieli, nałożyć wygodne skarpety i zostawić na stopach na całą noc. Rano nasze stopy będą nie tylko miękkie i nawilżone, ale także wypoczęte.

Olej kokosowy BANABAN jest wytwarzany ze świeżych orzechów kokosowych, dzięki czemu zachowuje jak największą ilość witaminy E, antyoksydantów i świeżej esencji kokosa. Ten doskonały olej jest dobrze wchłaniany przez skórę i jest idealny do każdego typu skóry.


Olej kokosowy do masażu został wzbogacony o olejek eteryczny z Lemon Myrtle.

Lemon Myrtle to drzewo pochodzące z Australii, rosnące naturalnie na wysokościach od 50 do 800 m npm. Mirt cytrynowy ma „słodkawy” cytrusowy aromat i smak, dzięki temu już od dawna jest używany jako źródło bogatego cytrusowego olejku eterycznego. 

Piękno Lemon Myrtle polega na tym, że ma on niezliczoną liczbę zastosowań. W aromaterapii jest stosowany do zaszczepienia uczucia świeżości i czystości. Uważa się, że zapach ten podnosi na duchu, buduje. Olejek eteryczny z mirtu cytrynowego jest bardziej cytrynowy od innych olejków cytrynowych i oprócz wykorzystania jako olej aromatyczny, znalazł też zastosowanie w kosmetyce i farmacji.

Mydła, płyny, mleczka, balsamy do ciała, pomadki, szampony, żele pod prysznic z Lemon Myrtle są coraz częściej dostępne nie tylko w Australii. Lemon myrtle jest uważany za silny czynnik przeciwgrzybiczny, a także może być stosowany do dezynfekcji. 

Ekstrakt z mirtu cytrynowego ma działanie pobudzające i odświeżające, co pozwala rozjaśnić umysł, zwiększyć koncentrację, a także zapewnić spokojny sen.


Olej zastyga w temperaturze poniżej 18 stopni. Aby ułatwić aplikację należy go rozgrzać, aby powrócił do płynnej postaci.



Skład: Extra Virgin coconut oil; australian lemon myrtle essential oil

Pojemność: 125ml

Polecamy